Vandaag 04-10-2019 is op RTV NOF het volgende nieuwsbericht te lezen van de FNP.

“MOASJE BESKERMING BERN BY DEMONSTRAASJES ÛNDERÚTHELLE!
Juster brocht de FNP in moasje yn de rie fan Noardeast-Fryslân om agressive demonstraasjes makliker by bern wei hâlde te kinnen. Spitigernôch fine in soad oare partijen dat der wichtiger saken binne en helle de moasje it net.”

Natuurlijk benoemen ze even dat andere partijen het een stuk minder voor hebben met de kinderen, maar hoe zit het echt en waarom steunen wij deze motie niet zou je kunnen denken. Vandaar onderstaande uitleg.

De burgemeester heeft zich te houden aan de wet- en regelgeving maar kan samen met de driehoek zonder politieke kleur beslissen of iets wel of niet verantwoord is. Daar moet de politiek verre van blijven.

Deze regelgeving was er overigens ook al in 2017 maar toen koos de toenmalige burgemeester samen met haar locoburgemeester (toevallig een FNP wethouder) ervoor om KOZP geen strobreed in de weg te leggen, ze kregen een mooi plekje tussen de kindjes en extreem rechtse organisatie de NVU werd direct gebeld (zelfs tot 4 keer toe) of ze ook langs wilden komen, die vonden het gelukkig te ver rijden. De dames waren blijkbaar toe aan een heftige confrontatie in Dokkum tussen de kindjes.

Anno 2019 snapt de FNP gelukkig wel dat het anders had gemoeten maar naar ons idee is daar geen motie voor nodig daar is gezond boerenverstand genoeg.

Wij gaan er van uit dat deze burgemeester genoeg ervaring en gevoel voor situaties heeft om zonder druk vanuit de raad hier bij aanvragen in de toekomst een correct besluit over te nemen.