De politieke partijen van de huidige raad zijn blijkbaar helemaal in de war! Vorige jaar werden alle linkse en rechtse partijen inclusief typetjes die op de terreurlijst staan nog uitgenodigd om te demonstreren tussen de kinderen bij de intocht van Sinterklaas, dit verkiezingsjaar is alles anders. Grote termen als niet welkom, geen plaats voor opruiing, niet dicht bij de kinderen en het liefst op een afgelegen terrein zijn bij politieke partijen te lezen in diverse nieuwsartikelen. Wat is er nu daadwerkelijk anders vergeleken met vorig jaar? Lijkt een beetje op zieltjes winnen en ze hopen blijkbaar dat de inwoners een slecht geheugen hebben.

Voor ELP-NEF is het heel simpel, iedereen heeft het recht op het houden van een demonstratie en daar moet de gemeente dan ook de mogelijkheid voor bieden. Of het nu voorstanders zijn of tegenstanders van Zwarte Piet het maakt ons niet uit zolang het maar een demonstratie is op een afgelegen terrein ver van alle feestelijkheden. Ons advies aan de huidige gemeente is dan ook , regel twee weilanden aan de rand van Dokkum en laat beide partijen daar lekker demonstreren maar geef dan ook meteen aan die partijen aan dat de reden van deze gewijzigde opstelling, verkiezingsretoriek is en dat ze volgend jaar van de huidige partijen gewoon weer in de binnenstad mogen komen.

Wij van ELP-NEF staan pal voor tradities en draaien op dat gebied niet, nooit een demonstratie tussen de kinderen en altijd een echte Zwarte Piet.