5.000 tot 50.000 euro om ondernemers te helpen een brug te ver voor een groot deel van de gemeenteraad.

Wanneer wij met een sympathieke motie komen om de horeca wat lucht te geven in onze gemeente merk je pas echt hoe ver een deel van de partijen af staat van de werkelijke wereld. Het filmpje voor het volledige beeld staat op onze Facebook pagina

De FNP is overtuigd van het plan van Adema voor de binnenstad en valt over een zin in de motie om de ondernemers wat lucht te geven op een te innen belasting van maximaal 50.000 euro. Waar vorige week nog zonder blikken of blozen een ongedekte 500.000 voor 4 plannenmakers uit Holwerd vrij werd gemaakt op de begroting bovenop de 250.000 die ze de afgelopen 5 jaar met instemming van de FNP al hebben ontvangen is maximaal 50.000 voor tientallen ondernemers een brug te ver. Waar liggen dan je prioriteiten?

Het CDA wordt met de dag dwazer met de opmerking dat het CDA het bizar vindt dat de beide ondernemers partijen blijkbaar niet op de hoogte zijn van de mooie plannen die nu al klaar zijn voor de horeca. Wat het CDA echter niet wist en wij wel was dat die plannen alweer van de baan zijn omdat 75% van de ondernemers er niets mee op schiet!

Dat we dan ook nog een college hebben dat vol goede moed is om alles te regelen voor 1 juni maar ondertussen geen idee heeft, nemen wij dan maar voor lief.
Met onze motie in de hand was het waarschijnlijk deels gelukt om het wel voor elkaar te krijgen voor alle ondernemers binnen onze gemeente maar helaas men gaat voor plannen van architecten en investeerders. En dan denken ze ook nog dat gaat lukken binnen 2 weken.

Wij denken dat het woord Corona al lang vergeten is op het moment dat deze gemeente met de oplossingen komt maar hopen natuurlijk dat het gewoon op 1 juni geregeld is.