Goed nieuws ontvangen van de eigenaren van de Herberg de Waard van Ternaard!

Sinds ik eigenaar ben van de ‘De Waard van Ternaard’, ondervind ik ergernis van het aangrenzende pand naast mijn bedrijf.
De tuin is een opstapeling van snoei en bouwafval, overhangende takken over het voetpad, afgebladderde verf, rotte kozijnen. Het aanzien van mijn pand en het uitzicht vanaf het terras wordt hierdoor behoorlijk verstoord.
Zeer frustrerend als je een bedrijf voert met veel passie en veel energie steekt in het aanzicht.
Gesprekken met eigenaar en pogingen tot bemiddeling van meerdere mensen, leverden niets op.

Ik heb herhaaldelijk hulp gevraagd bij de gemeente. Zij zouden immers kunnen handhaven in dergelijke situaties? Echter altijd zonder resultaat.

In februari jl kwam ik in contact met ELP Noardeast Fryslân, via via hadden zij gehoord van deze situatie en benaderden mij. ELP Noardeast Fryslân heeft zich voor mij ingezet en heeft dit ingebracht in de gemeenteraad.

Natuurlijk niet direct met resultaat en Dhr. Talsma heeft veel moeite moeten doen maar uiteindelijk heeft burgemeester H.J. Apotheker zelf een bezoek gebracht aan mijn bedrijf om de situatie te bekijken. Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat binnen een week na dit bezoek de aangrenzende tuin is opgeruimd door medewerkers van de gemeente.

Het kan dus wel!