Cultuur en de ambities van ELP NEF

De ambities van ELP NEF

  • Cultuur kent vele verschijningsvormen. Maar, over welke vorm je het ook hebt, het moet mogelijk zijn dit aan te bieden in Noardeast-Fryslân.
  • Op dit moment zijn de jongeren aangewezen op Leeuwarden, Drachten en Groningen voor concerten. ELP NEF wil samen met ondernemers kijken wat mogelijk is binnen Noardeast-Fryslân. Aansprekend, uitgebreid en gevarieerd, zodat iedereen daar op zijn of haar manier van kan genieten.
  • Onze geschiedenis en cultuur vertellen het verhaal over waar we met elkaar vandaan komen. ELP NEF streeft er dan ook naar om feesten zoals het sinterklaasfeest zoveel mogelijk ongewijzigd te laten, zwarte piet is wat ELP NEF betreft dan ook gewoon zwart.
  • Evenementen -zoals vooral autocross- waaraan ons erfgoed is verbonden behouden op de huidige speciale plaatsen. Voor het Fierljeppen dient naar een speciale plaats in het cultureel gevarieerde Noardeast-Fryslân te worden gezocht.
Dit zijn maar een klein aantal voorbeelden van onze ambities naast natuurlijk bijdragen aan een beter Noardeast-Fryslân in het algemeen. Heb jij andere en/of betere ideeën? Deel ze dan met ons, want alle hulp is welkom!